piątek, 9 lipca 2010

Nielekki sos czosnkowy

Potrzebujemy na dobrą sprawę trzy rzeczy. Wiem, że może to zaskakiwać, ale... czosnek! Tak jest, nie mniej nie wiecej a czosnek. Poza tym majonez, najlepiej taki prosty z dolnej półki. Droższe mają trochę za mocny smak. I śmietana.

Jak widzimy jest to przepis z cyklu dietetycznych - po konsumpcji człowiek ma dziwną chęć zobaczenia się z dietetykiem. Majonez i śmietane łączymy w proporcjach 1:1, czosnek przegniatamy przez praskę, czy cuś co by była miazga. Tak ze cztery ząbki na puchę śmietany. Możemy dorzucić trochę pieprzu, czy czegoś. Mieszamy, na parę godzin do lodówki i gotowe. Potem przeglądamy kalendarz i upewniamy się, że nie będziemy się z nikim z bliska witać przez kolejne dwa dni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz